Zou jij naar een tweede film van Fifty Shades of Grey gaan?

De film Fifty Shades of Grey heeft een paar jaar geleden heel wat teweeg gebracht. De voorverkoop brak wereldwijd records met in totaal 2,75 miljoen kaarten. Dat moet toch wat te betekenen hebben. Maar wat? Hebben de films en boeken ook echt effect gehad in de slaapkamer? De verkoop van SM artikelen zijn wel gestegen dat weet ik nog heel goed van toen ik nog op de werkvloer stond. Het heeft dus zeker een taboe doorbroken en dat moet ook zijn effect hebben gehad in de slaapkamer. Maar je hebt wel twee mensen nodig om dit leuk / lekker / mooi / spannend te vinden. In de film is Grey emotioneel beschadigd waardoor hij niet meer op een normale manier intimiteit kan beleven. Daarnaast is hij bang om op welk moment dan ook de controle los te laten. SM is voor hem een manier om zich zelf niet te veel bloot te hoeven geven en ook nog volledig in controle te blijven.
Ik stelde de vraag ‘Zou jij naar een tweede film van Fifty Shades of Grey gaan?’ aan de leden van ons erotische lifestyle community. Nou daar kwamen heel wat antwoorden op.  www.facebook.com/groups/happydivaclub
  • “No way. Ģeen 5 minuten kunnen volhouden”
  • ‘Boek kwam ik niet doorheen, vreselijk. Film dus een No Go. Totaal niet realistisch’
  • Beetje jammer idd dat dit het beeld is wat vanilla mensen van bdsm voorgeschoteld krijgen. Hoofdpersonen werden ook totaal absurd neergezet.’.

Ik pruttelde nog wat dat ik het best wel een leuk boek vond, weliswaar erg traag, het deed me een beetje aan de vroegere Bouquet reeks denken. Nou daar lag iedereen in een een deuk van:

  • ‘I rest my case 😉… het gaat vooral over de taal, de stijl, kon het niet aan, zo lelijk 😅

Ik ben nooit naar de film geweest en zal niet gauw de andere boekdelen lezen. Neemt niet weg dat er meer dan 100 MILJOEN exemplaren van de Fifty Shades boeken verkocht zijn. Dat gaat echt wel ergens over. En het waren vooral de vrouwen die voor die verkoop en volle bioscoopzalen zorgden. Zou het zo kunnen zijn dat als je als vrouw overgeleverd bent, totaal onmachtig, dat je dan meer geniet omdat je je alleen met je eigen genot bezig hoeft te houden? De controle uit handen geeft? Vrouwen hebben soms de neiging om zowel in het dagelijks leven maar ook in bed aan de ander te denken. Was Fifty Shades daarom zo populair?

 

SCROLL UP